Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Ucrainei în România a răspuns la declarațiile despre granițele nefirești

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaDrapelul de stat al Ucrainei
Drapelul de stat al Ucrainei  - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada Ucrainei în România a răspuns la declarațiile despre granițele nefirești făcute de un fost ministru român de Externe
CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Ambasada Ucrainei la București a comentat pe Twitter declarațiile fostului ministru de Externe al României, Andrei Marga, despre granițele nefirești ale Ucrainei.
Ministerul de Externe al Ucrainei a considerat că declarațiile sale sunt „o insultă scandaloasă”.

"Astfel de afirmații sunt inacceptabile în orice circumstanță. Sunt un exemplu de insultă flagrantă", se arată în nota ambasadei Ucrainei, care este citată de RIA Novosti.

Ambasada Ucrainei și-a exprimat, de asemenea, încrederea că diplomatul român ar încerca să pună la îndoială inviolabilitatea granițelor ucrainene.
Amintim că Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației și fost rector al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferințe desfășurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.
”Suntem aici cu o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Și închei cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga, fiind citat de alba24.ro.
Andrei Marga a mai spus că ”România nu are ce căuta în acest război”, susținând că țara noastră ”are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”.
Andrei Marga (76 de ani) a fost ministru de Externe și al Educației în România.
Bogdan Duca - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Editoriale
UE, România, Republica Moldova și Ucraina: ce ar putea arăta viitorul?
Fluxul de știri
0