Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a promis că va face totul pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Putin a promis că va face totul pentru a pune capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil
CHIȘINĂU, 17 sept –Sputnik. Rusia își dorește să încheie rapid conflictul din Ucraina, dar Kievul a refuzat să negocieze, a declarat președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu premierul indian Narendra Modi.

„Vom face totul pentru a opri toate acestea cât mai curând posibil. Numai, din păcate, partea opusă, conducerea Ucrainei, și-a anunțat refuzul de a participa la procesul de negociere, a declarat că vrea să-și atingă obiectivele prin mijloace militare, după cum se spune, pe câmpul de lupta”, a spus el, fiind citat de RIA Novosti.

Liderul rus a promis că îl va ține la curent pe omologul său indian despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Putin a spus că sarcina acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
La puțin timp după începerea operațiunii speciale, Moscova și Kiev negociau o soluționare diplomatică a conflictului, dar în aprilie dialogul a fost întrerupt, întrucât autoritățile ucrainene făceau constant declarații contradictorii, renunțau la propriile propuneri și sabotau procesul în toate modurile posibile.
Moscova a subliniat în repetate rânduri că este pregătită să continue negocierile, dar nu există premise pentru aceasta.
Președintele rus Vladimir Putin și secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice și consolidarea păcii, Rosemary DiCarlo, după reuniunea Consiliului șefilor statelor membre OCS - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Rusia
Putin a discutat cu secretarul general adjunct al ONU după întâlnirea OCS
Fluxul de știri
0