Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

OCS gata să aprofundeze cooperarea în industriile de înaltă tehnologie

© Sputnik / Виталий БелоусовTehnologii IT
Tehnologii IT - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Țările OCS sunt pregătite să aprofundeze cooperarea în industriile de înaltă tehnologie
CHIȘINĂU, 17 sept –Sputnik. Liderii țărilor SCO sunt gata să aprofundeze cooperarea în crearea lanțurilor de producție de înaltă tehnologie, inclusiv prin asigurarea accesului la tehnologii moderne, potrivit unei declarații publicate pe site-ul Kremlinului privind asigurarea unor lanțuri de aprovizionare fiabile, durabile și diversificate.
Documentul stipulează că liderii statelor membre SCO își confirmă dorința de a aprofunda cooperarea în diverse sectoare.
„Inclusiv în următoarele domenii: aprofundarea cooperării pentru a crea lanțuri de producție de tip high-tech și cu un nivel ridicat de prelucrare a produselor finite, inclusiv prin asigurarea condițiilor favorabile de acces la tehnologii moderne”, se arată în document.
De asemenea, liderii țărilor OCS intenționează să lucreze la crearea condițiilor pentru dezvoltarea comerțului electronic, consolidarea cooperării investiționale în domeniul economiei digitale și ecologice.
Summitul OCS a avut loc la Samarkand, în perioada 15-16 septembrie. Participanții au avut întâlniri în format restrâns și extins și au semnat, de asemenea, documente care consolidează pozițiile țărilor participante cu privire la cele mai importante probleme regionale și globale.
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Internațional
Liderii OCS au semnat Declarația de la Samarkand
Fluxul de știri
0