Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Deocamdată Rusia reacționează cu reținere la atacurile teroriste ucrainene

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в саммите ШОС
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia a răspuns, deocamdată, cu reținere la atacurile ucrainene asupra infrastructurii și la atacurile teroriste, a spus președintele Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 16 sept –Sputnik. „În ceea ce privește reacția noastră reținută, nu aș spune că este atât de reținută, deși suntem încă o operațiune militară specială, acesta nu este un alt avertisment, este încă o operațiune militară specială, dar în timpul ei, desigur, vedem aceste încercări de a comite unele acte teroriste, o încercare de a deteriora infrastructura noastră civilă. Suntem într-adevăr destul de reținuți în răspunsul nostru la acest lucru, dar doar pentru moment”, a explicat el.
Potrivit președintelui rus, vor fi luate măsuri mai serioase dacă autoritățile de la Kiev nu înțeleg că astfel de metode sunt inacceptabile.
"De curând, forțele armate ruse au lansat câteva lovituri sensibile, să spunem de avertizare. Dacă situația continuă să se dezvolte în acest fel, atunci răspunsul va fi mai serios", a explicat Putin.
Șeful statului a spus că au încercat să comită atacuri teroriste și asupra instalațiilor nucleare rusești, dar, a dat asigurări șeful statului rus, situația se află sub control.
"În ceea ce privește atacurile teroriste, da, acesta este un lucru atât de grav, este, în esență, utilizarea metodelor teroriste. Vedem asta în uciderea oficialilor din teritoriile eliberate. Vedem asta chiar și în încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse. Inclusiv ... chiar și încercări de a comite atacuri teroriste, dacă nu la instalațiile în sine, atunci în jurul instalațiilor noastre nucleare, centralelor nucleare, pe teritoriul Federației Ruse, nu mai vorbesc despre centrala nucleară Zaporojie”, a spus președintele Federației Ruse.
El a comentat, de asemenea, declarațiile autorităților de la Kiev cu privire la desfășurarea unei operațiuni de contraofensivă activă.
„Să vedem cum va fi aceasta, cum se va termina”, a spus Putin.
Liderul rus a subliniat că planul operațiunii speciale nu este supus ajustării.

„Pe parcurs se iau decizii operative, scopul principal este eliberarea Donbasului, operațiunea ofensivă de acolo nu se oprește, dar nu ne grăbim”, a spus președintele Federației Ruse, fiind citat de RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин принял участие в саммите ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Rusia
De decenii Occidentul a cultivat ideea prăbușirii Rusiei - Putin
Fluxul de știri
0