Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie și Danemarca instruiesc militari ucraineni

© AFP 2024 / VANO SHLAMOVMilitari britanici
Militari britanici - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Abonare
Pe teritoriul britanic au fost antrenați aproape 5000 de soldați ucraineni, în cadrul unui program, început în iunie, de formare a 10 mii de militari ucraineni ”la standarde NATO”.
BUCUREȘTI, 16 sept -Sputnik. Informația, transmisă de Statul major al armatei ucrainene, face referire la programul militar Interflex, la care, alături de Marea Britanie au participat și instructori din Danemarca, Canada, Olanda și Noua Zeelandă. Programul a început după ce Marea Britanie s-a angajat în luna iunie să formeze 10 mii de militari ucraineni.
Soldații loiali regimului de la Kiev au primit instructaj în domeniul medicinei tactice, ingineriei, trageri, pregătire psihologică și tactică, inclusiv desfășurarea de acțiuni ofensive și defensive într-o zonă urbană. Într-o etapă următoare a programului se vor face cursuri pentru pregătirea comandanților de rang inferior ai armatei ucrainene.
Programul se desfășoară în baze militare britanice, dar în curând va fi extins și în Danemarca. Ministrul apărării din Danemarca, Morten Bodskov a anunțat că țara sa se va alătura inițiativei britanice.
"Vor fi antrenamente în Danemarca. Nu pot să dau mai multe detalii, dar vor fi antrenamente ale armatei ucrainene în Danemarca", a declarat de la Kiev ministrul Morten Bodskov pentru agenţia daneză Ritzau.
Până acum, danezii au trimis instructori în Marea Britanie, care a luat conducerea în materie de formare pe teritoriul său de combatanţi pentru armata ucraineană.
La fel ca alte ţări occidentale, Danemarca a promis în august că va trimite instructori în Marea Britanie pentru a susţine iniţativa acesteia, cu 130 de ofiţeri.
Fluxul de știri
0