Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping: China va coopera cu Rusia pentru a duce lumea spre o dezvoltare durabilă

© AP Photo / Andy WongXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Abonare
Xi Jinping: China este gata să conducă lumea, împreună cu Rusia, pe calea unei dezvoltări durabile.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. China este pregătită să îndrepte lumea, împreună cu Rusia, pe calea dezvoltării durabile, a declarat președintele RPC, Xi Jinping, la întâlnirea cu Vladimir Putin.
„În fața schimbărilor colosale, fără precedent în întreaga istorie, care au loc în vremurile noastre la scară globală, suntem gata să dăm împreună cu colegii noștri ruși un exemplu de putere mondială responsabilă și să jucăm un rol conducător pentru a îndrepta lumea aflată într-o schimbare atât de rapidă pe traiectoria unei dezvoltări durabile și pozitive”, a spus liderul chinez.
El și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a face un schimb de opinii cu Putin în ceea ce privește agenda internațională și probleme de interes reciproc.
Președintele Rusiei a menționat la rândul său că tandemul de politică externă al Moscovei și Beijingului joacă un rol cheie în asigurarea stabilității globale și regionale.
În afară de aceasta, liderul rus a apreciat poziția echilibrată a Beijingului în privința crizei din Ucraina.
Întâlnirea dintre Putin și Xi Jinping a avut loc în marja summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care se desfășoară la Samarkand. Printre principalele subiecte discutate se numără consolidarea potențialului organizației în domeniul asigurării securității și stabilității, întărirea legăturilor economice, dezvoltarea interconexiunii transporturilor și consolidarea dimensiunii culturale și umanitare a organizației.
Putin a declarat  că ativitatea asupra noului acord de cooperare între Rusia și Iran sunt la etapa de finalizare. - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Rusia
Putin: Munca asupra noului acord de cooperare între Rusia și Iran este la etapa finală
Fluxul de știri
0