Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Raisi: Iranul nu recunoaște sancțiunile antirusești

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk  / Accesați arhiva multimediaPreședintele iranian Ibrahim Raisi și președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întâlnirea din marja summitului OCS.
Președintele iranian Ibrahim Raisi și președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întâlnirea din marja summitului OCS. - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Abonare
Raisi: Iranul nu recunoaște sancțiunile împotriva Rusiei și va consolida relațiile cu Moscova.
CHIŞINĂU, 15 sept - Sputnik. Vom reuși să neutralizăm efectul sancțiunilor americane împotriva Rusiei și Iranului, a declarat președintele iranian Ibrahim Raisi la întâlnirea cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în marja summitului OCS.
„Noi nu recunoaștem sancțiuni împotriva Rusiei și nu le vom recunoaște oficial, intenționăm să dezvoltăm legăturile comerciale și economice. Interacțiunea dintre țările împotriva cărora SUA au impus sancțiuni, cum sunt de exemplu Rusia și Iranul, poate neutraliza o parte considerabilă a problemelor. Vom reuși să neutralizăm o parte considerabilă a acestor restricții sau amenințări ale SUA împotriva Iranului și Rusiei”, a subliniat Raisi.
Liderul iranian a adăugat că Teheranul și Moscova sunt legate prin relații de natură strategică.
"Suntem dispuși serios în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor bilaterale - relațiile noastre nu poartă un caracter comun, ele sunt de natură strategică. Cooperarea se poate dezvolta în continuare în sfera politică, comercială și economică, precum și în sfera spațială și aeriană", a adăugat Raisi.
OCS este o organizație internațională fondată în 2001. La ea participă India, Kazahstan, China, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Pakistan și Uzbekistan. Țări observator sunt Afganistanul, Belarusul, Iranul și Mongolia, țări partenere - Azerbaidjan, Armenia, Cambodgia, Nepal, Turcia și Sri Lanka. La summitul OCS de la Dushanbe din septembrie 2021 a fost lansată procedura de aderare a Iranului la organizație. De asemenea, a fost lansată procedura de acordare a statutului de partener de dialog Egiptului, Qatarului și Arabiei Saudite. Anul acesta, Belarusul a depus solicitarea oficială de aderare la OCS în calitate de membru cu drepturi depline.
Drapelele statelor membre OCS - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2022
Formarea „Estului colectiv” sau ce ar trebui să așteptăm de la summitul OCS
Fluxul de știri
0