Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Criza energetică lovește dur în industria automobilelor electrice

© Sputnik / Artur Lebedev / Accesați arhiva multimediaAlimentarea automobilului electric
Alimentarea automobilului electric - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Abonare
Scumpirea puternică a energiei ar putea reduce cu mult dorința consumatorilor de a avea un automobil electric.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Vânzarea și producția automobilelor electrice are de suferit din cauza creșterii prețurilor la energie, dar și din cauza scumpirii mai multor materii prime necesare la fabricarea acestora. Despre aceasta scrie The Guardian, care citează declarațiile unor experți germani.
Sursa mai menționează și problemele privind accesul la piese de schimb, dar și scăderea veniturilor la care pot spera producătorii, din cauza prețurilor de pe piață.
Există temeri că acest lucru va duce la un efect de domino în rândul investitorilor, care nu vor fi suficient de motivați să construiască stații de încărcare, iar asta va însemna că mașinile electrice vor fi mai puțin practice decât cele cu motor cu ardere internă.
Totodată, deținătorii de mașini electrice care le încarcă acasă sau la stațiile de încărcare au văzut deja prețurile majorate cu cel puțin 10%.
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2022
Internațional
Johnson le-a prezis britanicilor o iarnă grea și facturi enorme la energia electrică
Fluxul de știri
0