Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia mixtă moldo-română în domeniul apărării s-a reunit la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Membrii Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării s-au întrunit, joi, la Ministerul Apărării din Chișinău.
CHIȘINĂU, 15 sept –Sputnik. La reuniune au participat delegația română care a fost condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale al Ministerului Apărării Naționale din România, Simona Cojocaru, conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale, precum și specialiști în diferite domenii din ambele instituții.
Agenda activității a cuprins subiecte cu privire la cooperarea bilaterală în conformitate cu Foaia de parcurs semnată de șefii statelor în 2021, agenda de integrarea europeană, reforma sectorului de apărare, transformarea Armatei Naționale, promovarea păcii și securității internaționale, sporirea rezilienței naționale, securitatea regională și altele. Totodată, s-a discutat despre asistența oferită de partenerii români în cadrul diverselor proiecte lansate în țara noastră, cum ar fi cooperarea în domeniul învățământului militar, instruirii militare, cercetării științifice.
La Chișinău, delegația României a avut și o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Oficiului de Legătură NATO.
Reuniunea Comisiei militare mixte moldo-române se află la a VII-a ediție. Ședințele de lucru se desfășoară anual, pe bază de paritate, în corespundere cu articolul 5 al Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău, la 20 aprilie 2012.
Fluxul de știri
0