Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Berlinul pregătește un plan masiv de salvare în domeniul energiei

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se relatează că Germania va apela la fondul său de ajutor Covid pentru a sprijini companiile interne de energie electrică în contextul crizei aprovizionării cu combustibil.
BUCUREŞTI, 15 sept – Sputnik, Doina Crainic. Germania intenționează să aloce 67 de miliarde de euro pentru a oferi ajutor financiar companiilor interne de energie lovite de deficiențele de aprovizionare rezultate din scăderea accentuată a importurilor de gaze naturale din Rusia, a informat marți ziarul Handelsblatt, citând surse apropiate guvernului federal.
Pachetul financiar masiv ar urma să ajute KfW, Banca de stat pentru Investiții și Dezvoltare din Germania, să ofere garanții și asistență pentru lichiditate companiilor locale de energie. Se relatează că fondurile vor fi transferate de la WSF (Fondul de stabilizare economică), creat în timpul pandemiei de Covid-19.
„Având în vedere creșterea prețurilor, este necesară o acțiune de ajutor de către guvernul federal și KfW”, au declarat surse guvernamentale pentru presă, potrivit RT.
Prețurile gazelor în UE au crescut în ultimele luni ca urmare a sancțiunilor impuse Moscovei în legătură cu operaţiunea sa militară în Ucraina și a reducerii livrărilor rusești. Liderii UE au anunțat anterior planurile de reducere a consumului de gaze cu 15% de la 1 august până la sfârșitul lunii martie 2023.
La începutul acestei luni, cel mai mare importator de gaze din Germania, Uniper, a solicitat ajutor guvernamental suplimentar din cauza pierderilor financiare în urma încercărilor sale de a înlocui gazele naturale rusești, cumpărând gaze pe piața spot.
Fluxul de știri
0