Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Global Times: Sancțiunile occidentale nu vor ucide Rusia, ci vor crea una nouă

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaMoscova, foto de arhivă
Moscova, foto de arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Editorialistul portalului Global Times, Wen: Sancțiunile occidentale nu vor ucide Rusia, ci vor crea una nouă.
BUCUREȘTI, 14 sept – Sputnik. Sancțiunile occidentale spulberă iluziile Rusiei cu privire la SUA și Europa și o împing mai aproape de Asia, ceea ce îi permite acesteia mai degrabă să se reînnoiască, dar nu să o omoare, scrie editorialistul Wang Wen pentru Global Times, citat de RIA Novosti.
Autorul a povestit despre o excursie a sa la Sankt Petersburg, unde a decis să se plimbe prin cel mai mare centru comercial pentru a afla câte mărci europene și americane au părăsit piața rusă. Constatarea lui a fost că cele mai multe branduri au rămas, iar numărul de cumpărători e mai mult decât suficient.
Potrivit lui Wen, sancțiunile practic nu i-au afectat pe ruși: pentru ei a devenit mai dificil să zboare în Europa și să cumperi de acolo unele produse, dar producătorii occidentali au fost înlocuiți cu cei asiatici, în primul rând chinezi.
Însă principalul indicator al prosperității Rusiei, în opinia autorului, este Forumul Economic Estic, la care au participat oaspeți din 68 de țări, printre care Japonia și Norvegia.
„Dominația SUA în politica mondială este în descreștere și nicio țară nu poate izola Rusia”, subliniază Wen.
El a amintit și câteva teze din discursului liderului rus, Vladimir Putin, în fața participanților la Forumul Economic Estic. Wen este sigur că în Orientul Îndepărtat se conturează o lume fără Statele Unite: China, Japonia, Coreea și țările ASEAN cooperează și se dezvoltă cu succes, depășind Europa și America de Nord luate împreună în ceea ce privește exporturile.
Editorialistul a subliniat că astăzi Japonia, China, Coreea și Singapore devin lideri în domeniul Hi- Tech și atrag tot mai multe talente din alte regiuni. Autorul a numit Rusia cel mai clar exemplu de țară care accelerează apropierea de țările din Asia de Est.
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Internațional
Occidentul culege roadele sancțiunilor împotriva lui Putin, a declarat Erdogan
Fluxul de știri
0