Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Ankara i- a cerut Kievului explicații în legătură cu campania antiturcă

© Pixabay / bsulunhatDrapelul Turciei
Drapelul Turciei - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2022
Abonare
Ankara i-a cerut Kievului explicații în contextul campaniei de propagandă antiturcă declanșată în Ukraina.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Ankara le-a cerut explicații autorităților de la Kiev în legătură cu declanșarea unei campanii propagandistice împotriva oamenilor de afaceri și băncilor turce, scrie marți ziarul Aydınlık, cu referire la surse diplomatice.
"Sursele au comunicat că partea turcă a adus în atenția părții ucrainene reacția sa hotărâtă, au fost cerute explicații. Sursele au mai informat că ambasada Turciei la Kiev a venit cu o inițiativă similară, această problemă este monitorizată cu atenție", este menționat în articol.
Anterior, publicația a comunicat că în Ucraina a început o campanie propagandistică în favoarea impunerii de sancțiuni împotriva oamenilor de afaceri și băncilor turce din cauza refuzului Ankarei de a sprijini restricțiile împotriva Rusiei, impuse de țările occidentale. Într-un soi de listă neagră a ajuns conducătorii Ziraat Bankasi, İş Bank și Credit Europe Bank turcești.
Comentând aceste informații, fostul ambasador al Turciei în Ucraina Tugay Uluchevik a îndemnat ca ambasadorul ucrainean să fie chemat la Ministerul de Externe, iar fostul reprezentant al Ankarei la Uniunea Europeană Uluch Ozulker a amintit că Turcia este singura țară care poate negocia atât cu Ucraina, cât și cu Rusia.
După începerea operațiunii speciale, țările occidentale au început să impună sancțiuni împotriva Rusiei, în particular - la achiziționarea de resurse energetice. După cum a declarat președintele Vladimir Putin, politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale.
Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Internațional
Turcia se pregătește pentru o nouă arhitectură de securitate în Europa
Fluxul de știri
0