Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O publicație din Marea Britanie a identificat țara care ar putea prăbuși zona euro

Euro - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Abonare
Spiked: Criza energetică a Germaniei ar putea distruge zona euro.
CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Zona euro se află într-o poziție precară, în timp ce criza energetică devastează Germania, scrie corespondentul portalului Spiked, Sabine Beppler-Spal, citată de RIA Novosti.
Zona euro este atât de puternic dependentă de Germania, încât efectele turbulențelor economice cu care se confruntă acum Berlinul vor fi resimțite în curând pe tot continentul.
Potrivit autorului, mulți au fost șocați de faptul că Germania a înregistrat un deficit comercial pentru prima dată în câteva decenii.
Vârfurile politice germane leagă toate problemele de criza ucraineană, însă decizia de a abandona energia nucleară, luată de fostul cancelar Angela Merkel în 2011 a făcut Berlinul dependent de gazul rusesc. Acesta a devenit unul dintre principalele motive ale crizei energetice actuale, a explicat jurnalistul.
„Oamenii vor plăti prețul greșelilor din trecut. Dar cine va plăti dacă întreaga zonă euro se prăbușește, mai ales când economia principală a regiunii nu poate face față propriilor crize?”, se întreabă, la final, autorul materialului.
Cum este restabilită Volnovaha - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Editoriale
Cum este restabilită Volnovaha
Fluxul de știri
0