Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Belarus și Rusia vor introduce reguli comune privind concurența

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaBelarus
Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unui proiect de acord între cele două ţări, autoritățile celor două state vor împiedica orice monopol și vor aplica legislația antimonopol în cazul companiilor din Uniunea Statală Rusia-Belarus.
BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik, Doina Crainic. Cabinetul miniștrilor din Rusia a aprobat proiectul de acord săptămâna trecută, a relatat guvernul. Potrivit documentului, autoritățile celor două țări vor împiedica orice monopol și vor aplica legislația antimonopol în cazul companiilor din Uniunea Statală Rusia-Belarus, în termeni egali.
Scopul principal al acordului este crearea unui cadru organizațional și legal pentru protecția concurenței, a menționat Cabinetul de miniștri din Rusia.
Vestea a fost anunţată jurnaliștilor pe 7 septembrie de către șeful Serviciului Federal Antimonopol (FAS) al Rusiei, Maxim Şaskolski, în contextul unei conferințe internaționale dedicate aniversării a 30 de ani de la adoptarea reglementărilor antimonopol în Belarus, potrivit agenţiei de presă a Belarusului, BelTA.
„În cadrul unei întâlniri bilaterale cu Ministerul Regulamentului Antimonopol și al Comerțului din Belarus, am discutat despre situația actuală, despre cooperarea noastră din ultimul an, măsurile luate de agențiile antimonopol în scopul dezvoltării situației economice în țările noastre. În viitor, vom semna un acord privind regulile comune de concurență, [acord] care ne va permite să sincronizăm legislația antimonopol. Lucrăm deja într-un mod destul de sincron și suntem mulțumiți de interacțiunea cu Belarusul”, a spus Şaskolski.
La conferința internațională de la Minsk au fost prezenţi reprezentanți ai autorităților antimonopol ai statelor membre CSI (Comunitatea Statelor Independente).
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Internațional
Lukașenko: are loc reîmpărțirea lumii, evenimentele din Ucraina sunt doar începutul
Fluxul de știri
0