Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Programul pentru susținerea populației de etnie romă din Moldova, în Monitorul Oficial

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Programul pentru susținerea populației de etnie romă din Moldova a fost publicat în Monitorul Oficial.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Un șir de prevederi pentru asigurarea participării la viața socială și politică a populației de etnie romă se regăsește într-un amplu Program pentru susținerea populației acestei etnii din Republica Moldova pentru anii 2022-2025, publicat vineri, 9 septembrie, în Monitorul Oficial.
Documentul stabilește un set de măsuri pentru facilitarea încadrării romilor în câmpul muncii, inclusiv în serviciul public, precum și inițierea unor programe de formare profesională și de dezvoltare a spiritului antreprenorial al populației de etnie romă.
De asemenea, Programul garantează asigurarea accesului la educație, sănătate și la alte servicii publice fără discriminare pe criterii de echitate socială, dar și măsuri de stimulare a participării active a romilor la viața publică și socială a țării. Urmează să fie fortificat și statutul mediatorului comunitar, pentru ca acesta să-și poată exercita mai bine funcția de informare, coordonare, comunicare, încurajare, ghidare și de sprijinire a populației de etnie romă.
Documentul a fost elaborat de membrii grupului interinstituțional de lucru, în componența căruia au fost delegate peste 30 de persoane din partea autorităților și instituțiilor de stat, organizațiilor neguvernamentale preocupate de incluziunea populației rome, partenerilor de dezvoltare ș.a.
Protest al opoziției la președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Politică
Protest în centrul Capitalei: Oamenii cer demisia conducerii țării - FOTO
Fluxul de știri
0