Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India va continua să cumpere petrol rusesc, în ciuda presiunilor occidentale

© AFP 2022 / PUNIT PARANJPEIndian Oil
Indian Oil - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
India, al treilea cel mai mare consumator de energie din lume, a crescut importurile din primăvară şi va continua să cumpere petrol rusesc, în ciuda presiunilor occidentale.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Ministrul indian al Petrolului, Hardeep Singh Puri, a declarat miercuri pentru CNBC că țara sa va continua să cumpere petrol rusesc, în ciuda presiunii crescânde din partea Occidentului.
Ministrul a explicat că este o chestiune de securitate energetică, subliniind că India consumă aproximativ cinci milioane de barili de petrol pe zi.
Întrebat dacă se confruntă cu un conflict moral în ceea ce priveşte cumpărarea de petrol rusesc în contextul operațiunii militare a Rusiei în Ucraina, Puri a răspuns: „Nu, nu există niciun conflict. Am o datorie morală față de consumatorul meu. Doresc eu, ca guvern ales democratic, să am o situație în care pompa de benzină să fie goală? Uitaţi-vă la ce se întâmplă în țările din jurul Indiei.”
Ministrul indian al Petrolului a adăugat că UE nu are dreptul să judece India pentru că importă petrol rusesc, deoarece ea cumpără mult mai mult.
„Europenii cumpără mai mult într-o după-amiază decât cât cumpăr eu într-un trimestru. Aș fi surprins dacă aceasta nu este încă condiția. Dar da, vom cumpăra din Rusia, vom cumpăra de oriunde”, a declarat Puri, citat de RT.
India a majorat importurile de petrol rusesc în acest an, beneficiind de tarife reduse.
Sâmbătă, UE a cerut Chinei și Indiei să se alăture inițiativei G7 de a impune un plafon de preț asupra ţiţeiului brut rusesc. Ambele țări au respins propunerea.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Rusia
Consolidarea suveranității Rusiei va duce la o nouă ordine mondială
Fluxul de știri
0