Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avem probleme mari la exportul de mere. Deocamdată nu ne descurcăm nicicum

Avem probleme mari la exportul de mere. Deocamdată nu ne descurcăm nicicum
Abonare
Vitalie Gorincioi : "Trebuie să ne conformăm cerințelor de la Moscova dar dacă sunt chestiuni de ordin politic atunci noi nu putem face nimic. Avem conducerea țării care este responsabilă"
Vitalie Gorincioi, președintele asociației Moldova Fruct, a declarat pentru Agenția Sputnik Moldova că producătorii de mere au probleme foarte mari la export după ce piața rusă nu mai este accesibilă.
"Dacă în cazul sâmburoaselor și altor fructe găsim piețe alternative, atunci în cazul merelor este foarte dificil. Suntem puși în situația de a căuta noi piețe. În acest an vom exporta în 28 de state, comparativ cu 18 țări anul trecut. Însă cantitățile sunt mici"
Reprezentantul producătorilor autohtoni Vitalie Gorincioi a lăsat să se înțeleagă că autoritățile deocamdată nu oferă sprijin în căutarea de piețe, toate responsabilitățile cad pe umerii producătorilor.
"Trebuie să ne conformăm cerințelor de la Moscova dar dacă sunt chestiuni de ordin politic atunci noi nu putem face nimic. Avem conducerea țării care este responsabilă. Avem unele alternative cu alte state, doar că apare altă problemă. Unele state cer anularea unei taxe de 200 de dolari pe tir la citrice iar autoritățile ezită să ia o decizie", a conchis Gorincioi.
Fluxul de știri
0