Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UK: Medicii reginei Elisabeta, îngrijorați de starea sa de sănătate

© AFP 2024 / ERIC FEFERBERGRegina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Sănătatea reginei Elisabeta a creat îngrijorări serioase în rândul oficialilor britanici și al mass-mediei în ultimele luni.
BUCURESTI, 8 sept – Sputnik, Doina Crainik. Sănătatea reginei Elisabeta a creat îngrijorări serioase în rândul oficialilor britanici și al mass-mediei în ultimele luni. Regina nu a mai fost prezentă la ceremonia de deschidere a Parlamentului Regatului Unit la începutul acestui an, iar ulterior nici la Jocurile Commonwealth.
Medicii reginei Elisabeta a II-a sunt „îngrijorați” de starea sa de sănătate, a anunțat Palatul Buckingham.
„În urma evaluării în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijoraţi de sănătatea Majestății Sale și au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne într-un mediu confortabil la Balmoral”, a declarat palatul într-un comunicat emis joi.
La scurt timp, prim-ministrul recent numit, Liz Truss, a scris o postare pe Twitter cu privire la starea de sănătate a Reginei, spunând că „întreaga țară va fi profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham” și subliniind că gândurile ei și cele ale națiunii „sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și familia ei în acest moment”.
Presa britanică a relatat că prințul Charles și Camilla și prințul William au mers sau merg spre Balmoral pentru a fi alături de regină.
Regina Elisabeta a II-a, cea mai longeviv monarh care a condus Marea Britanie, a sărbătorit recent Jubileul de Platină al domniei sale.
Fluxul de știri
0