Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Salvini vrea anularea sancțiunilor împotriva rusiei

© AP Photo / Roberto MonaldoMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Liderul Ligii, Matteo Salvini, cere Uniunii Europene să „regândească” sancțiunile împotriva Rusiei
BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik, Marius Holdean. Matteo Salvini a îndemnat guvernele occidentale să „regândească” sancțiunile impuse energiei ruse, pe măsură ce Europa intră în toamnă, cu prețuri record de ridicate la energie și aprovizionare limitată.
El a sugerat ca UE să-și reconsidere răspunsul la conflictul în curs din Ucraina.
Salvini a mai declarat că nu ar vrea ca sancțiunile să dăuneze mai mult celor care le impun decât celor care sunt loviți de ele.

„Au trecut câteva luni, iar oamenii plătesc de două, trei, chiar de patru ori mai mult pentru facturile lor”, a spus el mai târziu într-un interviu.

El a propus şi ca Uniunea Europeană să despăgubească italienii și să „acopere facturile suplimentare pe care le suportă gospodăriile; altfel, riscăm să pierdem un milion de locuri de muncă în septembrie”.
Liga lui Salvini face parte dintr-o alianță de dreapta care se așteaptă să câștige o majoritate la viitoarele alegeri generale italiene din 25 septembrie.
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Internațional
Occidentul culege roadele sancțiunilor împotriva lui Putin, a declarat Erdogan
Fluxul de știri
0