Putin: „Sancțiunile” occidentale afectează întreaga lume

© Sputnik / Михаил Метцель / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Elitele occidentale creează probleme întregii lumi, inclusiv propriilor lor popoare, în încercarea de a menţine dominanța globală, care le scapă din mâini, a spus președintele rus Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Criza economică globală a fost declanșată de „elitele occidentale, care nu vor sau nu pot recunoaște faptele obiective” cu privire la schimbările globale, a spus Putin miercuri în timpul unui discurs la un eveniment economic din Rusia.
Liderii SUA și aliații lor încearcă să menţină „ordinea mondială care îi avantajează doar pe ei, forțându-i pe toți să se conformeze regulilor pe care le-au inventat și pe care le încalcă în mod regulat și le schimbă constant în funcție de situație”, a adăugat preşedintele rus, citat de RT.
În fața opoziției din partea națiunilor care nu vor să se conformeze voinței lor, SUA și aliații lor „se aruncă înainte” și iau decizii nechibzuite care afectează numai disidenții, dar și propriile lor popoare, a declarat Putin, constatând o „detaşare tot mai mare” a elitelor occidentale faţă de oamenii obișnuiți.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Țările europene continuă să acționeze ca niște colonizatori - Putin
Președintele rus a menţionat inflația în creştere uriaşă în UE ca fiind cel mai grăitor exemplu, menționând că nivelul de trăi în bloc este sacrificat de dragul intereselor americane. „Autoritățile UE întrerup accesul companiilor europene la materii prime, la energie și piețe accesibile”, prin decizia de a le decupla de Rusia, a mai spus Putin.
„Nu va fi surprinzător când cotele de piață ale companiilor europene, atât pe continent, cât și la nivel global, vor fi preluate de patronii americani. Când își urmăresc interesele, ei nu se limitează şi nu se dau în lături de la nimic”, a subliniat liderul rus.
În acelaşi timp, Rusiei, ținta „sancțiunilor” occidentale și a altor forme de concurență nedreaptă, îi merge relativ bine, a spus Putin. Țara se bucură de un nivel relativ scăzut al inflației, care se micşorează, de reducerea la nivel record a şomajului și de alți factori de stabilitate macroeconomică, a comentat preşedintele. Desigur, companiile rusești care depindeau de UE au fost afectate, dar, în general, țara a reușit să gestioneze bine „agresiunea” occidentală, a adăugat Putin.
Președintele rus a vorbit la Forumul Economic de Est din Vladivostok. Evenimentul anual are ca scop încurajarea legăturilor mai strânse în regiune și are loc pentru a șaptea oară în acest an.
Fluxul de știri
0