Infografic
Informații de actualitate – concis și pe înțelesul tuturor

Economia europeană pe marginea prăpastiei: risc ridicat de prăbușire

© Sputnik / Vitaly PodvitskyEconomia europeană pe marginea prăpastiei
Economia europeană pe marginea prăpastiei - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Experții atrag atenția că riscul ca economia din zona Euro să intre în recensiune a atins cel mai înalt nivel din noiembrie 2020, scrie Bloomberg.
Experții solicitați să evalueze probabilitatea unei recesiuni în economia zonei euro în următoarele 12 luni, au atras atenția că deficitul de energie electrică riscă să ducă inflația la noi cifre record.
Probabilitatea reducerii producției în țările din zona Euro pentru două trimestre consecutive, a crescut de la 45% la 60% de la ultimul sondaj, și de la 20% de la izbucnirea crizei din Ucraina, se mai arată în articolul din Bloomberg.
De asemenea, experții prevăd că economia germană, cea mai mare economie din zona Euro dar și cea mai afectată de reducerea exporturilor de gaze rusești, va intra în stagnare chiar din acest trimestru.
Se estimează că inflația va fi, în zona Euro, într-o medie de 8% în anul 202, prognoză de 4 ori mai mare decât previziunea inițială a Băncii Centrale Europene. Pentru 2023 inflația va scădea la 4%, urmând ca în anul 2024 să atingă ținta de 2%.
Fluxul de știri
0