Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomat român, expulzat din Rusia ca măsură de răspuns

© Sputnik / Павел БедняковAmbasada României la Moscova
Ambasada României la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Rusia a anunțat joi că expulzează un alt diplomat român, ca răspuns la decizia similară luată de autoritățile de la București
BUCUREŞTI, 8 sept – Sputnik, Marus Holdean. Insistenţa României de a provoca Rusia nu a rămas fără răspuns: un alt diplomat român de la Moscova a fost expulzat ca urmare a unei decizii de expulzare luate de România.
"La 8 septembrie, însărcinatul cu afaceri al Romaniei în Federaţia Rusă, Cosmin Constantin Ioniţă, a fost invitat la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înmânată o notă a ministerului privind declararea unui angajat al Ambasadei României în Rusia drept "persona non grata". Această măsură este un răspuns la decizia nemotivată luată anterior de partea română de a-l declara "persona non grata" pe un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti", a transmis Ministerul rus de Externe.
În luna aprilie, România anunța expulzarea a zece diplomați ruși, iar în luna august Ministerul român de Externe a anunțat că a expulzat un alt diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București.
Moscova a reacționat atunci spunând că va răspunde "în mod adecvat" deciziei Bucureştiului.
Fluxul de știri
0