Zaharova a comentat raportul AIEA cu privire CNE Zaporojie

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaPurtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova
Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Abonare
Maria Zaharova a menționat că misiunea AIEA nu dorește să vadă sursa bombardamentelor centralei nucleare Zaporojie.
CHIŞINĂU, 7 sept - Sputnik. Poți să nu vezi sursa bombardamentelor asupra CNE Zaporojie (ZNPP) doar dacă nu dorești să o vezi. Asta a declarat miercuri reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de radio Sputnik.
Ea a menționat că în raportul misiunii AIEA nu sunt date cu privire la sursa atacurilor asupra centralei.
„Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU și-a exprimat deja regretul în legătură cu faptul că misiunea nu a reușit să reflecte în raport cine trage totuși asupra centralei Zaporojie... Imediat ce începe povestea că „nu știm cine a făcut asta“, în mod automat a făcut-o Rusia”, a spus Zakharova.
În opinia ei, datele cu privire la bombardarea ZNPP pot lipsi doar în cazul în care misiunea AIEA nu dorește să vadă sursa bombardamentelor.
„Noi înțelegem că aceasta este o zonă de conflict, este vizualizată din toate părțile, inclusiv din spațiu, există date de satelit... Cum poți să spui în această situație că nu există posibilitatea de a stabili cine trage din ce parte? .. . Poate fi așa ceva? Vorbiți serios? Poți să nu vezi doar dacă nu vrei să vezi asta", a spus Zaharova.
Acest lucru se întâmplă pentru că Occidentul nu are fapte care să demonstreze că focurile sunt trase de partea rusă, a subliniat diplomatul.
„Ei sunt siguri sută la sută că nu va exista niciun argument în favoarea faptului că acest lucru a fost făcut de ruși, de aceea deja începe povestea că „nu sunt date” despre cine ar fi putut să o facă”, a adăugat ea.
Reprezentanții misiunii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, la Centrala Atomoelectrică Zaporojie  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Misiunea AIEA va sta la centrala nucleară Zaporojie până pe 5 septembrie
Fluxul de știri
0