Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noul director al Agenției de Investiții a fost prezentat colectivului

© SputnikMarin Ciobanu
Marin Ciobanu - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noul director al Agenției de Investiții din Moldova, Marin Ciobanu, a fost prezentat astăzi colectivului de premierul Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat colectivului pe Marin Ciobanu, noul director al Agenției de Investiții din Moldova (AIM).
Șefa Guvernului a declarat că AIM are astăzi un rol crucial în dezvoltarea economiei naționale, în atragerea investițiilor în țara noastră și în crearea a noi locuri de muncă, fapt care va determina cetățenii Republicii Moldova să rămână acasă.
„Sunt convinsă că experiența profesională pe care a acumulat-o domnul Marin Ciobanu, în ultimii zece ani ca administrator al Zonei Economice Libere din Bălți, va avea un aport enorm în amplificarea eforturilor autorităților și a oamenilor de afaceri în atragerea investițiilor. Republica Moldova are un potențial imens, mai ales acum de când a obținut statutul de țară candidată la UE, pe care trebuie să-l valorificăm în interesul și beneficiul cetățenilor din întreaga țară”, a subliniat Natalia Gavrilița.
Marin Ciobanu și-a făcut studiile în Republica Moldova, dar și în Germania. Acesta deține diplome de licență, masterat, doctorat și postdoctorat în economie, business, inginerie și management.
Candidatura acestuia a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de Guvern din 1 septembrie, după ce fostul manager al Agenției de Investiții și-a depus cererea de demisie.
Пикет у здания правительства в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Politică
Reprezentanții Partidului Șor au pichetat Guvernul
Fluxul de știri
0