Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus nu vede premise pentru îmbunătățirea relațiilor cu Britania

© Sputnik / Alexey KudenkoЗдание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus de Externe nu speră la o îmbunătățire a relațiilor cu Marea Britanie după alegerea lui Truss în funcția de prim-ministru.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Nu există premise pentru schimbări pozitive în relațiile cu Londra, Moscova nu-și face iluzii în legătură cu alegerea lui Liz Truss în funcția de prim-ministru al Marii Britanii, a declarat pentru RIA Novosti, Serghei Beliaev, directorul departamentului doi european al Ministerului de Externe al Federației Ruse, comentând rezultatele alegerilor.
"Nu vedem premise pentru schimbări pozitive în relațiile bilaterale în legătură cu figura noului prim-ministru al Marii Britanii. Nu ne facem iluzii în această privință", a spus diplomatul.
„În același timp, este important de înțeles că prim-ministrul demisionar a preluat la fel ștafeta de la predecesorii săi în ceea ce ține de distrugerea bazelor cooperării ruso-britanice”, a menționat el.
„Mai mult decât atât, de fiecare dată după o nouă provocare a britanicilor, însoțită de acuzații nefondate și sancțiuni unilaterale, îndemnam partea britanică la rațiune și renunțarea la acțiuni care dăunează legăturilor dintre țările și popoarele noastre”, a subliniat Beliaev.
Fluxul de știri
0