Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Doi angajați ai ambasadei ruse au murit în urma exploziei din Kabul

© Sputnik / Саид Закерия / Accesați arhiva multimediaPoliția în Kabul
Poliția în Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Abonare
Ministerul de Externe al Federației Ruse anunță că doi angajați ai ambasadei Rusiei au fost uciși în explozia de astăzi din Kabul.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. În urma unei explozii care a avut loc în apropierea clădirii ambasadei Rusiei din Kabul, doi angajați ai misiunii diplomatice au fost uciși, a anunțat Ministerul de Externe, fiind citat de RIA Novosti.
„Pe 5 septembrie, la ora 10:50 ora Kabul, în imediata apropiere a intrării în departamentul consular al Ambasadei Rusiei la Kabul, un militant necunoscut a declanșat un dispozitiv exploziv. În urma atacului, doi membri ai misiunii diplomatice ruse au fost ucise și au fost înregistrate victime și printre cetățenii afgani”, se arată în raport.
Anterior, o sursă RIA Novosti a anunțat că explozia a avut loc atunci când un diplomat a ieșit la oamenii car stăteau la coadă pentru a anunța candidații pentru viză.
Potrivit datelor preliminare anunțate de sursa RIA Novosti, în total 15-20 de persoane au fost rănite.
După care o altă sursă RIA Novosti a precizat că în Spitalul Estiqlal din Kabul, situat lângă ambasada Rusiei, au fost aduși 10 morți și opt răniți. Astfel numărul celor morți ar fi de 10 oameni, dintre care doi sunt angajați ai misiunii diplomatice ruse.
Și Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a confirmat pentru RIA Novosti faptul că doi angajați ai misiunii diplomatice ruse au fost uciși în explozie. Ambasada Rusiei este în strânsă legătură cu serviciile de securitate din Afganistan, care investighează explozia, au anunțat Externele de la Moscova.
În august 2021, talibanii* au capturat Kabul și au anunțat încheierea războiului cu forțele guvernamentale. În noaptea de 31 august, armata americană a părăsit aeroportul din Kabul, punând capăt a aproape 20 de ani de prezență militară americană în Afganistan.
* Mișcarea este sub sancțiunile ONU pentru activități teroriste.
Fluxul de știri
0