Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pfizer și Moderna, în mijlocul unui scandal mondial

© AFP 2024 / JOEL SAGETVaccinul Pfizer
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Abonare
Autorizarea boosterelor bivalente de la Pfizer și Moderna s-a făcut fără teste pe oameni. De asemenea, Pfizer a recunoscut lipsa testelor pe oameni. Care este pericolul.
BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Chiar dacă autorizarea boosterelor de la Pfizer și Moderna s-a făcut fără teste pe oameni, FDA, EMA și Comisia Europeană le-au aprobat.
Pfizer a recunoscut faptul că testele nu au fost făcute pe oameni. Reprezentanții companiei au declarat că în curând vor începe aceste testele.
În procedura de autorizare, ca urmare a lipsei testelor pe oameni, FDA s-a folosit de datele furnizate de aceste firme, ce au fost obținute în urma testelor făcute pe șoareci, scrie flux 24.ro.
Sediul Comisiei Europene  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Coronavirus
Comisia Europeană, avertisment: masca poate reveni obligatorie
Presa din SUA susține că, din cauza lipsei datelor ca urmare a netestării pe oameni, este puțin probabil ca oficialii să știe cu cât sunt mai bune noile boostere, ”până ce campania de vaccinare din toamnă nu va fi deja înaintată”.
Experții citați de NNC News spun că decizia FDA de a merge înainte cu autorizarea fără să aibă date de la teste clinice pe oameni este o ”ruletă rusească”, iar acest lucru amenință să ducă la scăderea încrederii în vaccinuri dacă boosterele nu funcționează așa cum s-a intenționat.
Europarlamentarul Cristian Terhes a arătat încă din 29 august că se dorește aprobarea acestor boostere contra BA.4/5 fără să fi fost în prealabil testate pe oameni.
Fluxul de știri
0