O nouă acțiune de protest a opoziției la Chișinău

Protest la Chișinău în susținerea Marinei Tauber
Protest la Chișinău în susținerea Marinei Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Abonare
Membrii și simpatizanții partidului au protestat duminică la Judecătoria Centru din Capitală, cerând eliberarea deputatului Marina Tauber.
CHIŞINĂU, 4 sept - Sputnik. Membrii partidului de opoziție ”Shor” și susținătorii acestuia au protestat din nou duminică la Judecătoria din sectorul Ciocana a Capitalei, cerând eliberarea deputatului Marina Tauber, care se află în arest preventiv în penitenciar, și și-au exprimat indignarea în legătură cu acțiunile autorităților.
Protestatarii au scandat: „Nu” deținuților politici”, „Libertate Marinei Tauber”, „Jos Maia Sandu”, ”Demisia!”.
Deputată din partea partidului Shor, Regina Apostolova, adresându-se protestatarilor, a precizat că în cele 40 de zile în care Marina Tauber se află în arest preventiv, ea nu a fost interogată niciodată.
"Astăzi sunt peste 40 de zile, Marina nu a fost chemată niciodată la interogatoriu, Marina nu a fost ascultată niciodată de nimeni. Spuneți: dacă organele noastre judiciare vor să afle adevărul, dacă vor să se lămurească, atunci ce trebuie să facă? Să vorbească! Nimeni nu vrea să facă asta. Iar dovezi ei nu au”, a declarat Apostolova.
Ea a mai precizat că juriștii partidului „sunt gata să infirme toate acuzațiile” și vor face acest lucru la ședința de judecată care urmează să aibă loc în perioada 8-9 septembrie.
Acțiunile de protest în Moldova nu au contenit toată săptămâna. Cetăţenii Republicii Moldova, nemulţumiţi de politica autorităţilor, au protestat împotriva creşterii preţurilor la gaze şi resurse energetice şi împotriva presiunilor continue ale autorităţilor asupra opoziţiei.
Săptămâna a început cu un pichet la Ambasadei SUA în Moldova. Tinerii s-au încătușat de gardul misiunii diplomatice și au acuzat conducerea Republicii Moldova de organizarea persecutării opoziției din motive politice, iar misiunea diplomatică a Statelor Unite - de protejarea autorităților moldovenești.
Joi seară, activiștii au venit cu lumânări la clădirea Președinției, exprimându-și nemulțumirea față de incapacitatea autorităților de a face față crizei energetice din Moldova.
Iar vineri, lângă clădirea Președinției s-au adunat deja câteva mii de oameni. Ei au adus o momâie căreia i-au atașat fotografia președintelui. Protestul a continuat în fața clădirii Procuraturii Naționale Anticorupție, unde au fost scandate cereri de încetare a persecutării și de eliberare a liderilor opoziției aflați în detenție.
Săptămâna protestelor în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Video
Săptămâna protestelor în Moldova
Fluxul de știri
0