La ”Dictarea Victoriei” în Moldova au participat peste o mie de persoane

© Photo : Одноклассники / Русский Дом в Кишинёве”Dictarea Victoriei” la Chișinău organizată de Rossotrudnicestvo
”Dictarea Victoriei” la Chișinău organizată de Rossotrudnicestvo  - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Abonare
În Moldova s-a desfășurat acțiunea „Dictarea Victoriei”, dedicată evenimentelor Marelui Război pentru apărarea Patriei.
CHIŞINĂU, 4 sept - Sputnik. Peste o mie de persoane de toate vârstele, de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la ”Dictarea Victoriei” - o campanie educațională internațională despre istoria celui de-al Doilea Război Mondial și Marele Război pentru apărarea Patriei.
© Photo : Одноклассники / Русский Дом в Кишинёве”Dictarea Victoriei” la Chișinău organizată de Rossotrudnicestvo
Диктант Победы в Кишиневе, организатор - Россотрудничество - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
”Dictarea Victoriei” la Chișinău organizată de Rossotrudnicestvo
Acțiunea a avut loc pe 3 septembrie cu sprijinul Casei Ruse de la Chișinău. Pe malul drept, dictarea a s-a desfășurat la Chișinău, Bălți, Comrat și Drochia. Iar în Transnistria au fost deschise 56 de platforme în baza caselor de cultură, muzeelor, biblioteci, școlilor, precum și la Universitatea ”T.G. Şevcenko” din Transnistria, informează Casa Rusă din Chişinău.
Dictarea a conținut 25 de întrebări la tema istoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei și celui de-al Doilea Război Mondial și s-a desfășurat în format de testare. De asemenea, a fost posibilă participarea la „Dictarea Victoriei” online, pe site-ul campaniei диктантпобеды.рф.
Anul acesta, acțiunea istorică internațională „Dictarea victoriei” a avut loc pentru a patra oară, în peste 40 de țări ale lumii și a coincis cu ziua încheierii celui de-al Doilea Război Mondial. În 2021, la acțiune au participat 1,5 milioane de oameni din 80 de țări.
Fluxul de știri
0