Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Francezii au constatat „moartea Europei” fără livrările de gaz din Rusia

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaSediul Comisiei Europene
Sediul Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Abonare
Cititorii Le Figaro au prezis „moartea Europei” din cauza politicienilor care au admis criza gazelor.
BUCUREȘTI, 4 sept – Sputnik. Reacția țărilor europene la declarațiile Gazprom cu privire la suspendarea Nord Stream până la remedierea defecțiunii motorului nu corespunde cuvintelor zgomotoase despre abandonarea dependenței de combustibilul rusesc. Acest lucru a fost declarat de cititorii ziarului francez Le Figaro, care este citat de RIA Novosti.
Mulți utilizatori au remarcat amprenta americană în dorința încăpățânată a țărilor UE de a întrerupe brusc și fără a sta mult pe gânduri legăturile energetice cu Rusia.
„Cine este cel mai mare dușman al nostru? Putin? Sau Germania, care face tot posibilul ca Franța să renunțe la energia nucleară și să obțină în sfârșit energie electrică rară și scumpă, dar care își redeschide centralele pe cărbune? Sau SUA, care obligă UE să se certe cu furnizorul său pentru a putea să-și vândă propriile gaze de șist, care sunt o sursă de poluare? Cine va proteja interesele francezilor?", a menționat Anne-Louise în comentarii.
„Din fericire, Engie al nostru va primi provizii uriașe de gaz de șist din SUA, salvatorii noștri (ironic – n.n.), cărora le vom plăti de cel puțin cinci ori mai mult. Acum, înghețarea prețurilor pentru datoria pe care o avem față de piețele financiare americane (și, prin urmare, indirect, din cauza plăților plătirea noastre efectuate pentru prețurile lor umflate la hidrocarburi) ne întărește și mai mult dependența și, prin urmare, înrobirea noastră. <...> Europa cu actualii noștri lideri a murit..." - a declarat un alt cititor Curieux.
"De ce ne plângem? Avem două conducte noi minunate, Nord Stream 2, dar ei nu vor să le folosească, chiar dacă restul gazoductelor iese din funcție! De fapt, Washingtonul nu vrea asta, iar politicienii noștri cad cu faţa la pământ, fără a întreba ce crede populaţia”, s-a indignat Cagnotte.
„Guvernele europene, coordonând fiecare pas cu politica americană, impun sancțiuni Rusiei, furnizează arme lui Zelenski și sunt surprinse că guvernul rus este răspunde la aceste măsuri...”, a rezumat Rongeur Joyeux.
Vineri, Gazprom a primit un avertisment de la Rostekhnadzor cu privire la o defecțiune, după care s-a decis oprirea completă a funcționării Nord Stream până la remedierea problemelor.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a numit situația din jurul conductei drept una de criză, dar a remarcat că Gazprom nu este de vină, deoarece și-a exprimat în mod repetat disponibilitatea de a-și îndeplini obligațiile în continuare, însă partea europeană a împiedicat acest lucru.
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Rusia
Șoigu: Atacurile ucrainene asupra CNE Zaporojie creează un pericol real pentru Europa
Fluxul de știri
0