Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Șoigu: Atacurile ucrainene asupra CNE Zaporojie creează un pericol real pentru Europa

© Sputnik / Konstantin MihalchevskiyCentrala nucleară Zaporojie
Centrala nucleară Zaporojie - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Шойгу: Atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei asupra centralei nucleare Zaporojie creează un pericol real de catastrofă în Europa.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Atacurile ucrainene asupra centralei nucleare Zaporojie prezintă o amenințare reală de catastrofă în Europa, în esență, este vorba de terorism nuclear, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o conferință a departamentului militar.
"Aplicând lovituri asupra centralei nucleare, Kievul creează o amenințare reală de catastrofe nucleară în Europa. Potrivit dreptului internațional, aceasta nu este altceva decât terorism nuclear", a spus ministrul.
El a adăugat că, în pofida sosirii specialiștilor AIEA, provocările continuă. Ieri, trupele Ucrainei nu au bombardat doar centrala nucleară Zaporojie, ci calea de deplasare a membrilor misiunii.
Rusia a zădărnicit, de asemenea, o încercare de capturare a centralei, au fost nimicite două grupuri de diversioniști ucraineni și șlepuri autopropulsate cu trupe.
În acest context, ministrul rus al Apărării a îndemnat ca rezultatele activității misiunii AIEA să fie aduse la cunoștința opiniei publice internaționale.
În opinia lui Șoigu, SUA și Uniunea Europeană mușamalizează în mod deliberat situația din jurul centralei nucleare, încurajând astfel acțiunile nesăbuite ale Ucrainei. La rândul ei, Rusia face totul pentru a asigura funcționarea în siguranță a CNE Zaporojie.
„Contăm că rezultatele obiective ale activităților misiunii AIEA vor fi aduce la cunoștința comunității mondiale”, a spus ministrul.
El a subliniat că, în cazul unor noi provocări, întreaga responsabilitate pentru eventualele situații de urgență vor reveni în totalitate autorităților ucrainene.
Fluxul de știri
0