Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia se opune planurilor Germaniei privind anularea dreptului de veto

© Pixabay / hpgruesenЕвропейский Парламент, Внутренний Двор, Страсбург
Европейский Парламент, Внутренний Двор, Страсбург  - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Un europarlamentar polonez din partidul aflat la putere îl critică pe cancelarul Germaniei Olaf Scholz că trăiește într-o Europă care nu mai există.
BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik, Marius Holdean. Europarlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk, de la PiS, partidul aflat la putere în Polonia, a dat glas poziției partidului său, criticând dur viziunea asupra Europei expusă de cancelarul german Olaf Scholz la Universitatea Charles din Praga. Scholz a vorbit cu acea ocazie despre necesitatea de a face reforme în UE, în special despre crearea unui mecanism care să lege plata fondurilor UE de statul de drept, precum și despre abolirea regulii unanimității în luarea deciziilor.
Polonia a înțeles și a criticat faptul că Scholz face eforturi pentru a scăpa de dreptul de veto al statelor membre, ceea ce ar constitui o amenințare majoră pentru țări precum Ungaria și Polonia, care au fost supuse unei presiuni extreme pe probleme precum ideologia LGBT, cotele de migranți, regulile de impozitare privind o taxă minimă globală și politica energetică.
Cu toate acestea, nu doar Polonia și Ungaria privesc cu prudență o astfel de propunere. Alte țări mai mici, inclusiv Danemarca și Austria, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o astfel de mișcare.
Răspunzând la discursul lui Scholz, europarlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk a spus că cancelarul german și Germania încă trăiesc „într-o lume, într-o Europă care nu mai există”.
„Cred că Scholz știe asta. Dar încearcă să meargă înainte, visând că Germania conduce o Europă federalizată”, a explicat Zbigniew Kuźmiuk. Potrivit europarlamentarului polonez, o Europă condusă de Germania „nu va mai fi”.
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Internațional
UE suspendă acordul care relaxa regimul de vize pentru ruși
Fluxul de știri
0