Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Ministerul rus al Apărării: trupele ucrainene au făcut o tentativă de capturare a ZNPP

© Sputnik / Konstantin MihalchevskiyCentrala nucleară Zaporojie
Centrala nucleară Zaporojie - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a comunicat de asemenea despre atacurile neîntrerupte asupra orașului Energodar.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Ministerul rus al Apărării a informat despre o tentativă de capturare a centralei nucleare Zaporojie de către o grupare de desant ucraineană în număr de 60 de persoane, transmite RIA Novosti.
„Astăzi, în jurul orei 06:00, ora Moscovei (coincide cu ora Chișinăului - n.red.), trupele ucrainene, în două grupări diversioniste în număr de 60 de persoane, au debarcat cu șapte bărci pe malul lacului de acumulare Kahovka, la trei kilometri nord-est de centrala nucleară Zaporojie și au întreprins o tentativă de capturare a centralei electrice”, a comunicat instituția.
Ministerul a precizat că „au fost luate măsuri pentru distrugerea inamicului, inclusiv prin utilizarea aviației armate”.
În afară de aceasta, departamentul de apărare a comunicat că, de la ora opt dimineața, trupele ucrainene bombardează locurile unde urmează să aibă loc întâlnirile cu misiunea AIEA, în zona localității Vasilievka și la centrala nucleară Zaporojie. Totodată, patru obuze ucrainene au explodat la o distanță de 400 de metri de blocul energetic unu al ZNPP.
„Provocarea regimului de la Kiev are ca scop compromiterea vizitei grupului de lucru al AIEA la centrala nucleară Zaporojie”, a subliniat Ministerul Apărării.
Administrația de la Energodar a comunicat că toate evenimentele din oraș prilejuite de Ziua Cunoștințelor au fost anulate din cauza bombardamentelor.
Joi dimineață, autoritățile din regiunea Zaporojie au confirmat că delegația AIEA a plecat din orașul Zaporojie în direcția ZNPP și Energodar. Anterior, șeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat într-o conversație cu jurnaliștii că misiunea intenționează să se afle „câteva zile” la fața locului. Totodată, el a precizat că organizația a reușit să obțină garanții de la părți.
Armata ucraineană continuă atacurile asupra stației nucleare Zaporojie - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Video
Va compromite oare Ucraina vizita experților AIEA la ZNPP?
Fluxul de știri
0