Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus că Gorbaciov a avut un impact uriaș asupra cursului istoriei lumii

© Sputnik / Yuryi Abramochkin / Accesați arhiva multimediaГенеральный секретарь ЦК КПСС Михаил Горбачев (справа) и Президент США Рональд Рейган (в центре) перед началом встречи на высшем уровне в Рейкьявике. Слева - личный телохранитель М.С.Горбачева Владимир Медведев.
Генеральный секретарь ЦК КПСС Михаил Горбачев (справа) и Президент США Рональд Рейган (в центре) перед началом встречи на высшем уровне в Рейкьявике. Слева - личный телохранитель М.С.Горбачева Владимир Медведев. - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțe în legătură cu moartea lui Mihail Gorbaciov, menționând că acesta a fost un politician care a avut un impact uriaș asupra cursului istoriei mondiale, telegrama a fost publicată pe site-ul Kremlinului.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Gorbaciov a murit la vârsta de 92 de ani, marți seara, după o boală gravă și îndelungată. În 1990, el a obținut Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa la procesul de pace dintre Uniunea Sovietică și țările occidentale.
"Vă rugăm să acceptați cele mai profunde condoleanțe pentru moartea lui Mihail Sergheevici Gorbaciov. Mihail Gorbaciov a fost un politician și om de stat care a avut un impact uriaș asupra cursului istoriei lumii. El a condus țara noastră într-o perioadă de schimbări complexe, dramatice, de provocări de proporții politice, economice și sociale și de politică externă”, se spune în mesaj.
Șeful Federației Ruse a subliniat că Gorbaciov a înțeles necesitatea reformelor și a căutat să ofere propriile soluții la problemele urgente.
Putin a remarcat, de asemenea, activitățile caritabile, educaționale, pe care Gorbaciov le-a desfășurat în ultimii ani.
Fluxul de știri
0