Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE vrea să se implice militar în Ucraina

© AFP 2024 / FREDERICK FLORINJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Uniunea Europeană vrea să pregătească o misiune europeană de antrenament pentru forțele militare ucrainene.
BUCUREȘTI, 30 aug - Sputnik. Prezenți la Praga, pentru o reuniune sub egida Cehiei, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, miniștrii apărării din țările UE doresc să implice mai mult Uniunea în conflictul din Ucraina.
Josep Borell, șeful diplomației UE a anunțat organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forțele militare ucrainene.
Acesta a estimat că, în ciuda declarațiilor optimiste ale autorităților regimului de la Kiev, ”situația pe teren continuă să fie foarte rea” iar Ucraina are nevoie de tot mai mult ajutor din partea UE. De asemenea, Borell militează pentru o implicare mai fermă a UE în conflictul din Ucraina.
Acest proiect este deocamdată la faza căutării acordului politic general la nivelul Uniunii, Borell exprimându-și speranța că va întâlni consens din partea tuturor statelor membre. Rămâne de văzut dacă statele membre ale Uniunii vor accepta sau nu să accentueze implicarea în criza ucraineană, implicare ce are deja consecințe grave din punct de vedere economic și social la nivelul întregii Uniuni.
Прощание с Дарьей Дугиной - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Internațional
Ucraina îl critică pe Papă pentru că a condamnat uciderea jurnalistei ruse Daria Dugina
Fluxul de știri
0