Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații revin la lucru: Începe sesiunea de toamnă-iarnă

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 19 мая 2022
Заседание парламента Молдовы 19 мая 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Deputații moldoveni revin la lucru în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova se convoacă în sesiunea ordinară de toamnă-iarnă. Astfel, începând cu 15 septembrie, deputații revin la lucru după concediul care a început la sfârșitul lunii iulie.
„Începând cu 15 septembrie 2022, Legislativul se va convoca în sesiunea ordinară de toamnă. Dispoziția de convocare a fost semnată de Președintele Parlamentului, Igor Grosu”, anunță serviciul de presă al Legislativului.
Convocarea Parlamentului în ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare se va efectua la propunerea Biroului permanent al Parlamentului, după pregătirea proiectului ordinii de zi.
Amintim, în perioada 26 august – 8 septembrie 2022, Parlamentul se află în sesiune extraordinară. Prima ședință din cadrul acestei sesiuni a avut loc pe 26 august. Deputații au examinat și votat în prima lectură modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.
Deputații fracțiunii Blocului comuniștilor și socialiștilor, dar și cei din fracțiunea Partidului Șor au boicotat ședința.
Экс-президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Politică
Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu
Fluxul de știri
0