Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Începutul anului școlar: Cum va fi organizat 1 septembrie în școlile din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariCareu
Careu - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Abonare
Elevii din Chișinău vor avea parte în acest an de careurile de 1 septembrie.
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Careurile solemne dedicate începutului noului an școlar vor fi organizate în acest an în regim obișnuit. Astfel, în toate instituțiile de învățământ din municipiul elevii vor participa la careul solemn, după care elevii vor merge la prima lecție consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.
Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Păvăloi, a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale că pentru noul an de studii au fost depuse peste 12 mii de cereri pentru înscrierea în clasa întâi.
Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a menționat că se înregistrează o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19, astfel nu este deocamdată necesar să se meargă pe scenariul on-line a studiilor.
„Este evident că vom începe anul școlar în condiții de securitate epidemiologică, desigur respectând și păstrând acele sfaturi și recomandări ale medicilor”, a precizat Gîlca.
În municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar, inclusiv 19 instituții de învățământ privat și 59 de instituții de învățământ cu autonomie financiară.
Зажжение газовой конфорки - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Economie
Suma datoriei consumatorilor casnici de gaze, din ce în ce mai mare: Ce se va întâmpla
Fluxul de știri
0