Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forțele armate chineze, în alertă din cauza a două crucișătoarelor americane

© Sputnik / Anna RatkogloDistrugătorul Haiku al proiectul 052C al Marinei Chineze
Distrugătorul Haiku al proiectul 052C  al Marinei Chineze - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forțele armate chineze au intrat în alertă după ce două crucișătoarelor americane au intrat în strâmtoarea Taiwan.
BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik. Forțele armate chineze sunt în alertă maximă pentru a opri orice provocări după trecerea crucișătoarelor marinei americane prin strâmtoarea Taiwan, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de luptă al Armatei Populare de Eliberare a Chinei, Shi Yi, citat de RIA Novosti.
”Crucișătoarele marinei americane Chancellorsville și Antietam au trecut prin strâmtoarea Taiwan pe 28 august, atrăgând atenția tuturor. Zona de comandă de luptă a PLA de Est a escortat crucișătoarele americane, a exercitat controlul deplin asupra activităților acestora. Unitățile de comandă sunt în alertă maximă pentru a opri orice provocări în timp util”, este menționat într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare WeChat.
Anterior, agenția de presă Reuters a scris că două nave ale marinei militare americane, Chancellorsville și Antietam, trec prin strâmtoarea Taiwan
Fluxul de știri
0