Cum vor fi achitate unele prestații sociale în luna septembrie

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2022
Abonare
Casa Naţională de Asigurări Sociale a venit cu explicații privind graficul finanțării unor prestații sociale în luna septembrie.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a venit cu informații privind graficul finanțării unor prestații sociale în luna septembrie, drept răspuns la solicitările adresate instituției de către mai mulți cetățeni.
”Astfel, indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizațiile pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizațiile pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale, se preconizează a fi finanțate pe data de 13 septembrie”, precizează CNAS.
Totodată, finanțarea indemnizațiilor de maternitate acordate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi este planificată pentru 16 septembrie.
De asemenea, CNAS finanțează săptămânal indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, și în septembrie aceste plăți sunt preconizate pentru 8, 15 și 21 septembrie.
De menționat că, după finanțarea plăților, acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay), iar beneficiarii vor putea ridica banii după finalizarea acestor procese.
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Politică
Votat în prima lectură pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2022
Fluxul de știri
0