Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: “Să transformăm Moldova într-un rai”

© Sputnik / Rodion StepanchukDe Ziua Independenței, președintele Maia Sandu, președint ele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavrilița au depus flori la monumentul Maica Îndurerată – 27 august 2022
De Ziua Independenței, președintele Maia Sandu, președint ele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavrilița au depus flori la monumentul Maica Îndurerată – 27 august 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2022
Abonare
În Piața Marii Adunări Naționale au demarat festivitățile de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, prilejuită de împlinirea a 31 de ani de la declararea independenței țării.
Din scena montată în PMAN a vorbit președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței. Șeful statului a declarat că se mândrește cu fiecare cetățean al Republicii Moldova și își dorește ca țara noastră să devină cu adevărat puternică, liberă și democratică în familia Uniunii Europene.
În cadrul evenimentului de inaugurare a Sărbătorii Naționale, Sandu a declarat că Republica Moldova este o țară liberă, cu oameni dragi și frumoși.
„Astăzi este o zi importantă pentru cetățenii țării. Ne dorim cu toții un stat care să apere și să ajute, o țară puternică și democratică. Doar așa, oamenii vor putea alege ce e mai bine pentru ei, iar statul va lucra pentru asta. Un popor liber va alege o viață mai bună, la ei acasă. Războiul din Ucraina ne arată prețul libertății. Am ajutat cu ce am putut, iar o lume întreagă ne-a văzut așa cum suntem - o țară mică, cu inimă mare. Războiul ne-a zguduit viața. Războiul înseamnă crize și sărăcie. Republica Moldova este o țară liberă, iar asta e puterea noastră. Să prețuim cu toții libertatea și să construim bunăstarea”, a spus Maia Sandu.
Totodată ea s-a arătat sigură că Moldova va deveni membră a Uniunii Europene.
„Cetățenii au ales libertatea și democrația, iar pentru a realiza acest deziderat avem nevoie de ajutorul partenerilor europeni. Suntem siguri că Republica Moldova poate deveni cu adevărat puternică în familia UE. Statul are grija să apere interesele oamenilor, vom da o mână de ajutor tuturor celor care au nevoie. Vom face totul pentru a ieși cu bine din sezonul rece, pentru a păstra pacea și siguranța oamenilor din țara noastră. Vrem să știți că ne mândrim cu fiecare cetățean al țării. Am toată încrederea că vom izbuti. Vom ieși din crize mai puternici și mai rezistenți pentru a schimba lucrurile spre bine. Vă îndemn să nu ne oprim la mijloc de drum, să lăsăm copiilor noștri o țară liberă și prosperă, aici la ei acasă. La Mulți Ani Republica Moldova!”, a remarcat Maia Sandu.
În finalul discursului, ea a îndemnat cetățenii țării să transforme Moldova în rai.
Republica Moldova marchează astăzi 31 de ani de la proclamarea Independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991.
Fluxul de știri
0