Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Statalitatea Moldovei s-a dezvoltat la intersecția civilizațiilor occidentale și orientale

Statalitatea Moldovei s-a dezvoltat la intersecția civilizațiilor occidentale și orientale
Abonare
Nicolae Pascaru :"Actuala clasă politică nu a învățat lecția celui de-al doilea război mondial și nici cea din Transnistria. Alinierea la niște puteri pune capăt neutralității"
În contextul Zilei eliberării RSSM de sub ocupația fascist[, 24 august 1944, fostul deputat Nicolae Pascaru, a făcut mai multe declarații pentru Agenția Sputnik Moldova. Activistul civic este de părere că anume astfel de zile, evenimente istorice, trebuie să devină o lecție inclusiv pentru actuala clasă politică.
"Din păcate, actuala clasă politică nu a învățat lecția celui de-al doilea război mondial și nici cea din Transnistria. Statalitatea Moldovei s-a dezvoltat la intersecția civilizațiilor occidentale și orientale. Alinierea la niște puteri pune capăt neutralității. Contextul regional de astăzi este foarte complicat. Situația din Ucraina este destul de complexă. Ar trebui să privim astăzi în istorie pentru a trage anumite învățăminte".
Nicolae Pascaru a îndemnat de asemenea politicienii să fie mai atenți la declarațiile pe care le fac și care pot destabiliza situația în Republica Moldova.
"Orice cuvânt contează. O declarație nepotrivită sau anumite ambiții politice pot reactiva anumite conflicte. Războiul este cel mai distructiv ce poate fi pentru o civilizație".
Fluxul de știri
0