Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"O eventuală tragedie la centrala nucleară din Zaporojie ar fi un dezastru mondial"

"O eventuală tragedie la nucleara din Zaporojie ar fi un dezastru mondial"
Abonare
Anatol Prohnițchi, ecolog: "Teoria precum că în caz de o tragedie la centrala nucleară din Zaporojie ar afecta doar unele state, în funcție de curenți de aer, este un fals. Ar însemna de fapt o cădere a unei bombe atomice, un dezastru mondial"
Ecologul Anatol Prohnițchi, într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, s-a arătat extrem de îngrijorat de evenimentele în jurul centralei nucleare din Zaporojie. Stația atomoelectrică se află în centrul atenției întregii lumi. Secretarul General ONU, Antonio Guterres, a declarat că lumea se fală mai mult ca niciodată mai aproape de un pericol nuclear.
"Teoria precum că în caz de o tragedie la centrala nucleară din Zaporojie ar afecta doar unele state, în funcție de curenți de aer, este un fals. Ar însemna, de fapt, o cădere a unei bombe atomice, un dezastru mondial. Toți ar avea de suferit: Europa, Rusia, toată lumea. Astăzi clima este cu totul alta. Nu avem de unde să știm cum se vor comporta curenții sau natura. Este cu totul altceva ca acum zeci de ani".
Prohnițchi de asemenea consideră că un dezastru la Zaporojie ar fi o provocare în utilizarea armelor nucleare pe scară largă
"Ceea ce se întâmplă acum la Zaporojie este o provocare. Doar astfel putem cataloga aceste evenimente"
Fluxul de știri
0