Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sechestru pe Hotelul „Național” în dosarul „Metalferos”: Un fost deputat este vizat

© Sputnik / Rodion StepanchukHotelul „Național"
Hotelul „Național - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos”.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. A fost dispusă aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat.
Aplicarea sechestrului a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
Procuratura Generală anunță că Andronachi este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale. Fostul deputat, informează Procuratura, nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.
„Prin urmare, învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia. Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate în 2018 la suma de 5,5 milioane de euro, ceea ce constituie peste 100 milioane de lei”, este precizat în comunicatul PG.
Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde de lei.

Investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Politică
Ultima oră: Ion Ceban a lansat partidul politic „Mișcarea Alternativă Națională”
Fluxul de știri
0