Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest de masă la Chișinău: Jos Sandu, libertate lui Tauber

© Sputnik / OsmatescoПротест в Кишиневе с требованием освободить Марину Таубер
Протест в Кишиневе с требованием освободить Марину Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Abonare
O manifestație de protest de amploare a avut loc astăzi chiar în curtea palatului prezidențial, unde oamenii u cerut eliberarea deputatului partidului Șor, Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Astăzi Partidul ȘOR și-a scos simpatizanții în stradă, în fața Președinției, pentru a protesta față de abuzurile din justiție, pe care le comite actuala putere.
Apelul vine în contextul în care vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, este ținută în continuare, deja de o lună, în detenție în Penitenciarul 13.
Ieri, Marina Tauber a lansat o scrisoare publică în care își exprimă revolta față de justiția din Republica Moldova.
”Ceea ce se întâmplă este o mare rușine pentru întreaga noastră țară, care revine la vremurile primitive, în ciuda SUTELOR DE MILIOANE de EURO și DOLARI pe care SUA și Uniunea Europeană le-au investit și continuă să investească în dezvoltarea și reforma justiției în Republica Moldova... Oare acestea sunt valori europene, stat de drept, democrație - să închideți gura opoziției și să-i plasați în închisoare?”, îi întreabă Tauber pe ambasadorii străini acreditați la Chișinău.
Aminitim că în data de 16 august Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit cu încă 20 de zile mandatul de arest pe numele deputatei partidului „Șor”, Marina Tauber. Astfel, aceasta urmând să petreacă încă 20 de zile la Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost pronunțată de către judecători după o ședință care a durat peste patru ore și care s-a desfășurat cu ușile închise.
După încheierea ședinței și pronunțarea hotărârii, deputata Partidului „Șor” a declarat și de această dată că este nevinovată și că nu există vreo probă în dosar în baza căreia ar putea fi trasă la răspundere.
Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, a precizat că decizia Judecătoriei Ciocana va fi atacată în instanță.
Fluxul de știri
0