Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un deputat german a cerut o evaluare onestă a efectului sancțiunilor contra Rusiei

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaGermania
Germania - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
Deputatul german Pelmann a calificat drept absurde declarațiile despre eficacitatea sancțiunilor împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Deputatul Partidului de Stânga din Germania, Zeren Pelmann, a calificat drept absurdă afirmația precum că sancțiunile dăunează mai mult Rusiei decât Germaniei. El a cerut guvernului să calculeze cu onestitate efectul acestora, relatează agenția de presă germană dpa.
Publicația menționează că Pellmann a primit un răspuns de la Ministerul Federal al Economiei la cererea sa, în care se precizează că sancțiunile impuse Rusiei din cauza operațiunii militare speciale sunt „eficiente”, iar anul acesta recesiunea economică în Rusia ar putea ajunge la 15%. Deputatul a pus la îndoială o asemenea de evaluare, subliniază agenția citată.
„Este absurd ca guvernul german să continue să afirme că sancțiunile vor dăuna Rusiei mai mult decât nouă”, a declarat Pellmann pentru dpa.
Deputatul a adăugat că președintele rus Vladimir Putin aproape că nu a avut de suferit, în timp ce Germania, și mai ales estul țării, a suferit foarte mult. „Avem nevoie de un calcul onest al efectului sancțiunilor”, a spus Pellmann, adăugând că distrugerea gospodăriilor private germane și a industriei nu vor ajuta Ucraina.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2022
Rusia
Maria Zaharova a comentat omorul Dariei Dughina
Fluxul de știri
0