Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tronsonul de cale ferată Basarabeasca - Berezino a fost dat în exploatare

© Photo : Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării RegionaleTronsonul de cale ferată Basarabeasca - Berezino
Tronsonul de cale ferată Basarabeasca - Berezino - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
Astăzi a fost dat în exploatare un tronson de cale ferată între Republica Moldova și Ucraina.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Tronsonul de cale ferată Basarabeasca - Berezino a fost dat astăzi, 22 august, în exploatare.
Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, acest segment feroviar va face legătură între Republica Moldova și Ucraina, dar și cu țările Uniunii Europene.
„Acest segment de cale ferată este un drum al solidarității între Republica Moldova și Ucraina, el va permite dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale cu partenerii noștri strategici din Ucraina, dar și soluționarea problemelor apărute în ultimele luni în traficul rutier ”, a declarat Andrei Spînu.
Redeschiderea tronsonului Basarabeasca - Berezino va permite transportarea zilnică a aproximativ 12 mii de tone de marfă. Chiar astăzi de pe peronul gării din Chișinău a pornit primul tren marfar, format din 24 de semi-vagoane încărcate cu articole din metal, cu destinația Galați. Totodată, prin intermediul segmentului de cale ferată reabilitat, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.
Reamintim că lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca - Berezino au fost lansate în iunie curent, în urma semnării Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare.
Acest segment feroviar a fost demontat, pe teritoriul Ucrainei, în anul 1997. Construcția tronsonului a fost efectuată pe o lungime de aproximativ 23 de kilometri. Dintre aceștia, 1,2 kilometri de cale ferată au fost construiți pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru reconstrucția segmentului feroviar din țara noastră, Calea Ferată din Moldova a alocat peste un milion de euro.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Moldova și Rusia
„Moldovagaz” nu va putea achita avansul pentru achiziția de gaze în luna august
Fluxul de știri
0