Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Coreea de Sud și Statele Unite au început exerciții militare commune

© AFP 2024 / JUNG YEON-JESoldat sud-coreean si american arborează drapele
Soldat sud-coreean si american arborează drapele - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
Agenția de știri Yonhap anunță că Coreea de Sud și SUA au inițiat exerciții militare comune
BUCUREȘTI, 22 aug - Sputnik. Coreea de Sud și Statele Unite au început luni exercițiile militare comune Ulchi Freedom Shield (UFS) care vor include pentru prima dată în ultimii patru ani antrenamente pe teren, a informat agenția de presă Yonhap.
Exercițiul se va desfășura până la 1 septembrie și va include simularea computerizată pentru posturi de comandă, antrenamente pe teren și exerciții de protecție civilă. Prima parte a exercițiilor simulate este de a exersa respingerea atacurilor nord-coreene și protejarea populației din capitala sud-coreeană, iar a doua parte a antrenamentelor va fi simularea unor operațiuni de contraatac.
Militarii celor două țări vor practica diverse scenarii în 13 programe combinate de antrenament în manevre de teren, inclusiv detectarea dispozitivelor explozive improvizate la centrale nucleare, un incendiu la o fabrică de semiconductori, paralizia rețelei bancare, terorismul în aeroporturi și atacurile cu drone.
Exercițiul include, de asemenea, o evaluare a capacității operaționale complete a forțelor militare (FOC), o procedură necesară pentru transferul în viitor al controlului operațional complet (OPCON) de la Washington la Seul.
Pentru a preveni răspândirea COVID-19 în timpul exercițiului, personalului militar va trebui să facă teste și să poarte măști înainte de participare.
În ultimii ani, astfel de exerciții s-au desfășurat sub forma unei simulări pe computer pe fundalul pandemiei de coronavirus și a dorinței administrației anterioare a Coreei de Sud de a dialoga cu RPDC, care critică aspru exercițiile militare de la Seul și Washington.
Secretarul general al ONU - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Politică
Secretarul general al ONU a sosit într-o vizită neașteptată în Republica Moldova
Fluxul de știri
0