Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

FSB a descoperit cine a asasinat-o pe Daria Dughina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaDaria Dughina
Daria Dughina - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
FSB a descoperit că politologul Daria Dugină a fost asasinată de serviciile speciale ucrainene.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a descoperit cum a fost ucisă jurnalista Daria Dugină, a informat Centrul pentru Relații Publice al serviciului, care este citat de RIA Novosti.
"S-a stabilit că infracțiunea a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene. Făptuitorul este un cetățean al Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979", se arată în comunicat.
FSB a precizat că Vovk, împreună cu fiica ei de 12 ani, au ajuns în Rusia pe 23 iulie și au închiriat un apartament în casa în care locuia Dugina pentru a colecta informații despre ea.
Pentru a o urmări pe Daria Dughina, autorul crimei a folosit un Mini Cooper. La intrarea în Rusia, mașina avea numerele Republicii populare Donețk - E982ХН DPR, la Moscova – plăcuțe din Kazahstan, 172AJD02, iar la ieșire - ucraineane, AH7771IP.
În ziua crimei, Vovk și fiica ei au fost la Festivalul de literatură și muzică Tradiția, unde Dugina a fost prezentă ca oaspete de onoare, iar seara a organizat aruncarea controlată în aer a automobilului Toyota Land Cruiser Prado, care era condus de Dughina.
După aceea, Vovk, împreună cu fata sa, a plecat prin regiunea Pskov în Estonia.
Materialele anchetei au fost transferate Comisiei de anchetă.
Jurnalistul și politologul Daria Dugina a murit în seara zilei de 20 august. Ea conducea o mașină care a ars pe autostrada Mojaisk din districtul Odințovo din regiunea Moscovei.
Potrivit versiunii preliminare, în mașină a explodat un dispozitiv exploziv. Comisia de anchetă a deschis un dosar penal sub articolul „Omor săvârșit în mod general periculos”.
Daria Dugina este fiica lui Alexandru Dughin, filozof rus, politolog, publicist, profesor, fondator al neo-eurasianismului, o mișcare filozofică și politică. Din martie 2015, el se află pe lista sancțiunilor SUA din cauza evenimentelor din Ucraina. În plus, Canada și Australia au impus sancțiuni împotriva lui Dughin.
Daria avea 30 de ani, a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova Lomonosov și a lucrat în calitate de observator politic al Mișcării Internaționale Eurasiatice.
Fluxul de știri
0