Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Adrian Severin despre vinovații asasinării Dariei Dughin

Adrian Severin - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Profesorul Adrian Severin a comentat tentativa de asasinat a lui Aleksander Dughin, căruia i-a căzut victimă, fiica acestuia, Daria.
BUCUREȘTI, 22 aug - Sputnik. Profesorul Adrian Severin, fost ministru al afacerilor externe și probabil cel mai important teoretician al schimbării paradigmei geopolitice și diplomatice din România acestui moment, consideră că acest atentat „este un act de terorism laș, barbar și inutil, care aruncă în aer orice speranță pentru un viitor fraternal între cultura rusă și cea ucraineană, precum și pentru un dialog civilizat între SUA / NATO și Rusia”.
De asemenea, Severin atrage că indiferent cine este autorul propriu-zis al crimei, vina aparține Occidentului, care a tolerat extremismul etnic ucrainean, exclusivismul naționalist de factură banderistă, „care au pus interesele lor geostrategice hegemoniste mai presus de dreptul popoarelor la pace și la viață, care au promovat discursuri diabolizante la adresa națiunii ruse și a liderilor săi”.
Soluția nu poate fi decât încetarea alimentării acestui conflict prin armament și propagandă, limitându-se ajutorul pentru Ucraina la dimensiunea sa politică, diplomatică și umanitară.
„Trebuie să găsim limbajul rațiunii și al rezonabilității pe calea compromisului, astfel încât să putem coexista în pace, chiar dacă suntem diferiți și avem convingeri diferite. Numai așa mai putem transforma o tragedie într-o speranță și un gest abominabil într-o șansă dată păcii”, mai spune profesorul Severin, care își exprimă însă îndoiala că, având în vedere calitatea liderilor din Vest, va fi posibil așa ceva. ”De aceea mă aștept la ceea ce va fi mai rău”, concluzionează pesimist diplomatul român.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2022
Rusia
Maria Zaharova a comentat omorul Dariei Dughina
Fluxul de știri
0