Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a modificat Regulamentul privind racordarea la rețeaua de gaze

© Sputnik / Mihai CarausANRE
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2022
Abonare
ANRE a modificat Regulamentul privind racordarea la rețeaua de gaze
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat modificarea Regulamentului privind racordarea la rețelele de gaze naturale. Potrivit modificărilor, utilizatorul de sistem va avea obligaţia de a încheia contracte cu operatorul serviciului de distribuție (OSD) prin rețelele cărora are loc distribuția gazelor naturale.
La fel, au fost modificate clauzele obligatorii ale contractului pentru prestarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale pentru a specifica că distribuţia acestora se realizează de la intrarea în reţeaua de distribuţie (punctele de predare/preluare comercială) până la locul de consum stabilit de furnizor sau la punctele de măsurare comercială indicate de furnizor, în condiţiile stipulate în contract.
Potrivit mold-street.com, sistemul de distribuție al gazelor naturale din Republica Moldova este operat de 23 de companii. O treime din rețele aparțin companiilor din cadrul Moldovagaz, 28% - persoanelor fizice, iar 24,5% autorităților publice centrale și locale.
caldură - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Societate
Căldură mai scumpă la Bălți! CET-Nord i-a solicitat ANRE să majoreze tarifele
Fluxul de știri
0